Centre d’ Interpretació Catalunya-AmèricaA la primera planta de l’edifici es troba el Centre d’Interpretació Catalunya-Amèrica, espai dedicat a la promoció i difusió de les relacions catalano-americanes, que compta amb una biblioteca especialitzada i una sala polivalent per actes culturals. També presenta una exposició permanent en les següents sales:

1. NAVEGACIÓ. Saló ambientat com si d’una sala d’indians es tractés, amb una llar de foc, mapes antics i decoració vinculada als temes de la navegació i als viatges que han enllaçat Amèrica i Catalunya.

2. INDIANS. Menjador principal que compta amb un mural, de l’artista Alex Marot, representant una casa d’indians i diversos retrats d’indians.

3. CATALANS A AMÈRICA I AMERICANS A CATALUNYA. Sala de lectura on es pot consultar el Diccionari de Catalans a Amèrica i biografies dels principals personatges que han tingut relació, alhora, amb el continent americà i els Països catalans.

4. PANÉ I COLOM. Recreació de la cel·la del monjo jerònim Fra Ramon Pané, acompanyant de Colom en el seu segon viatge i primer etnògraf i evangelitzador d’Amèrica, i també d’una alcoba amb mobles de temàtica colombina i quadres al·lusius a Colom i la trobada amb Amèrica. En aquesta sala també es pot contemplar el fons de peces precolombines de la Fundació.5. ELS REIS CATÒLICS, CARLES I i FELIP II. Referències de les diverses visites reials al monestir en una petita habitació que comunica amb l’església, i des de la qual la història diu que Felip II va oir missa.

6. BIBLIOTECA. La biblioteca de la Fundación conté al voltant de mil exemplars amb temàtica catalano-americana. Els llibres ja estan catalogats i es troben en procés de informatització per posar el catàleg digital en internet. Les visites i consultes a la biblioteca són concertades.

Descàrrega Dossier fotogràfic Centre d’Interpretació Catalunya-Amèrica.


dossier_centro_de_interpretacion-1 dossier_centro_de_interpretacion-1