Col·lecció "Un a li’yi"La col·lecció “Un a li’yi” (“Lloc d’amics” en llengua cherokee), cedida per la família Román a la Fundació Catalunya-Amèrica l´any 2006, està formada per 500 peces relacionades amb les cultures originàries nord-americanes, a més d’una biblioteca amb més de 300 registres. Està dedicada al diàleg intercultural i vol ser un espai de difusió dels pobles originaris nord-americans i d’ajuda a superar els estereotips i els prejudicis contra les cultures indígenes en general. La col•lecció es troba a la planta baixa de la Fundació.

L’exposició comprén tres àmbits. 1. L’històric: “Abans de l’arribada de l’home blanc”, “La conquesta de l’oest” i “Segles XX i XXI”, amb el qual pretén aprofundir en el coneixement de la història com a base d’una educació per a la pau.Posteriorment presenta una sala amb las temàtiques de la relació de l’home amb el seu entorn natural i social i els seus referents espirituals.

Finalment, es poden veure els múltiples estereotips de “l’indi”, creats pel cinema i la publicitat. Com a contrast, una selecció de diverses manifestacions artístiques ens presenta altres maneres d’entendre aquests pobles.

Descàrrega Dossier fotogràfic exposició “Un a Li’yi”.


dossier_coleccion_unaliyi dossier_coleccion_unaliyi